TÜM PROGRAMLAR İÇİN FİYAT DETAYLARI
FIYATLARA DAHIL OLANLAR
FIYATLARA DAHIL OLMAYANLAR
1. Gün: MARMARİS
Marmaris Limanı’nda, saby 15:30'dan itibaren teknelerinize yerleşebilirsiniz. İlk gün teknede servis akşam yemeği ile başlar ve geceleme Marmaris Limanı'nda yapılır. Marmaris; Karya kentlerinden biri olan Phyckos antik şehri üzerinde kurulmuş olup çeşitli medeniyetlerin egemenliğinde kalmıştır. Bugün görülebilen en önemli eser 1577'de yapılan Marmaris Kalesidir. Ayrıca Osmanlılardan kalma bir cami ve sekiz odadan ibaret üzeri kemerli bir kervansaray bulunmaktadır. Antik dönem kalıntıları kentin kuzeyinde, alçak bir tepe olan Asar Tepe üzerindedir. Türkiye'nin en önemli turistik merkezlerinden biri olan Marmaris ayrıca büyük bir yat limanına sahiptir.
2. Gün: SERÇE – BOZUKKALE (LORYMA)
Kahvaltıdan sonra tur programı hakkında bilgiler verilir ve Serçe Koyu’na doğru hareket edilir. Serçe Koyu, Bodrum Müzesi’ nde sergilenmekte olan 11.yüzyıl Bizans batığının bulunduğu koydur. Geceleme için Bozukkale’ ye demirleme yapılır. Bozukkale ( Loryma ) tarihi kentinde; karşılıklı surlarla dikdörtgen şeklinde uzanan kalenin dokuz kulesi vardır. Kaleye “bozuk” sözünün yakıştırılmış olması kalenin bir yanının eksik oluşu ile ilgili olabilir. Coğrafi durumu ve liman girişinin darlığı nedeniyle Peleponnes Deniz Savaşları'nda bu limanı Atina gemileri de kullanmıştır. İ.Ö. 395 yılında Atinalı kumandan Karor, Knidos Savaşı'ndan önce gemilerini burada toplamış ve İ.Ö. 305 yılında Antigonos'un oğlu Demetrios da Rodos'a yaptığı saldırı hazırlıkları için bu limanı seçmiştir.
3. Gün: DATÇA
Kahvaltıdan sonra Datça’da demirlenir. Su, kumanya vb. ihtiyaçlar tedarik edilir. Datça, M.Ö. VII. yy.da Ege adalarından gelerek Ionia’nın güney kıyılarına yerleşen Dorlar tarafından kurulmuştur. Rutubetsiz ve bol oksijenli bir havaya sahiptir.Tarihçi Strabon ‘Tanrı yarattığı kulun uzun ömürlü olmasını isterse Datça Yarımadası’na bırakır.’ sözünü boşuna söylememiştir. Anlatılanlara göre 500 yıl önce İspanyol korsanlar Datça'nın açıklarından geçerken, gemideki cüzzamlı hastaları Sarı Liman Koyu’na bırakmışlar, ölüme terk edilen cüzzamlılar Datça'nın havası sayesinde iyileşmişlerdir.
4. Gün: AKTUR– BENCİK
Kahvaltıdan sonra Aktur’a hareket edilir. Sonra ilk durağımız Bencik Koyu olacaktır. Girişi çok dar olan bu koyda içeriye doğru yol alındığında eşsiz bir manzarayla karşılaşacaksınız. Bencik, Hisarönü Körfezi’yle Gökova Körfezi’ni ayıran yarımadanın en dar yerinde, Hisarönü tarafında bulunan bir koydur. İÖ 550’li yıllarda Knidoslular; Datça Yarımadasına gelen Pers ordusuna karşı bir savunma hattı olarak yarımadanın bir kilometrelik en dar yerini kazarak açmak ve Gökova Körfezi’yle Hisarönü Körfezi’ni birleştirmek istemişlerdi. Böylece iki deniz birleşecek, yarımada tam bir ada olacak, savunma kolaylaşacaktı. Büyük gayretlerle çalışma başlamış, ancak başarılamamış ve sonuçta Persler Knidos’a da sahip olmuşlardır. Akşam yemeği ve geceleme Bencik Koyu’nda yapılır.
5. Gün: ORHANİYE– SELİMİYE
Bugün, Hisarönü Körfezi’nin iç kısımlarına doğru hareket edilir. Öğle yemeği için Orhaniye Koyu’na demirlenir. Orhaniye Koyu’nda ‘Kız Kumu’ adı verilen ve deniz suyunun alçalıp yükselmesiyle meydana gelen doğal oluşum olağanüstü bir görünüm sergiler. Sahilden denizin içerisine doğru su üzerinde yürünebilen bu kırmızımsı kum yolla ilgili çeşitli efsaneler anlatılır. Koydaki bir adacık üzerinde, kale duvarları görülen, antik dönemden kalıntılar bulunmaktadır. Akşam yemeği ve geceleme Selimiye’de yapılacaktır.
6. Gün: DİRSEK BÜKÜ– BOZBURUN
Dirsek Bükü’nde demirledikten sonra küçük bir balıkçı kasabası olan Bozburun’a doğru hareket edilir. Eskiden bu bölgenin kıyıları boyunca sünger çıkartılmaktaydı fakat günümüzde artık yöre halkı süngercilikte hem iyi gelir sağlayamadığı hem de eski tekniklerle tehlikeli bir iş olduğu için süngerciliği bırakmıştır. Bunun yerine gulet tekneler inşa edilmeye başlanılmıştır ve Bozburun Guletleri sektördeki yerini almış bulunmaktadır.
7. Gün: ARAP ADASI– KADIRGA– MARMARİS
Sabah erkenden Arap Adası’na doğru yola çıkılır. Öğle yemeği Kadırga Koyu’nda verilir. Yüzme molasından sonra akşam yemeği ve geceleme için 16:00 sularında Marmaris Limanı’na dönüş yapılır.
8. Gün: MARMARİS
Kahvaltıdan sonra 10:30'a kadar tekneden ayrılabilirsiniz.